10 lucruri obligatorii de făcut atunci când închiriezi o locuință. Închirierea vine cu avantajele ei, fără griji privind îmbunătățirile necesare ale locuinței sau plata impozitelor scumpe. De asemenea, chiriașii au opțiunea de a se muta la sfârșitul perioadei de închiriere, oferindu-le flexibilitate atunci când vine vorba de mutare. Cu toate acestea, chiriașii trebuie să fie conștienți de numeroasele obligații și responsabilități asociate cu închirierea unei locuințe. Iată 10 lucruri obligatorii de făcut pentru toți chiriașii atunci când se mută într-o proprietate închiriată.

1. Studiază cu atenție cartierul înainte de mutare

Desigur, închirierea nu este o situație permanentă. Dar cu adevărat doriți să rămâneți într-o parte proastă a orașului, chiar și pentru câteva luni? Înainte de a vă angaja la o închiriere, asigurați-vă că cercetați temeinic vecinătatea pentru a vă asigura că este un loc sigur și convenabil pentru a locui.

Pe lângă ratele de criminalitate, vă recomandăm să analizați și facilitățile locale precum restaurantele, magazinele alimentare, stațiile de benzină, opțiunile de transport public, regulile de parcare pentru vehicule, magazinele de proximitate și sălile de sport. Aceste opțiuni vă satisfac nevoile? Sunt facilitățile situate în apropiere?

2. Citiți cu atenție termenii contractului de închiriere

Înainte de a semna un contract de închiriere, asigurați-vă că îl citiți cu atenție. Nu este o idee rea să aveți și un agent imobiliar și/sau un avocat să-l examineze pentru a vă asigura că totul este destul de standard.

Anumite reguli și clauze de examinat includ politici privind animalele de companie (dacă este cazul), așteptările de întreținere, modul și momentul plății chiriei, și ghiduri privind rezilierea contractului de închiriere.

Ar trebui să citiți și toate regulile referitoare la recuperarea depozitului și subînchirierea casei (dacă intenționați să plecați pentru o parte a anului). Ultimul lucru pe care îl doriți sunt surprize neașteptate din partea proprietarului, așa că asigurați-vă că vă faceți temele înainte de a semna oficial contractul.

3. Inspectați proprietatea cu atenție

Plasați un depozit de garanție? Dacă doriți să îl recuperați, vă recomandăm să documentați orice deteriorare preexistentă a locuinței. Pentru dovezi, faceți fotografii și trimiteți-le proprietarului. S-ar putea să doriți, de asemenea, să solicitați proprietarului o listă de control pentru mutare/ieșire.

Aceasta cuprinde caracteristici specifice pe care proprietarul le va examina înainte și după ce părăsiți proprietatea pentru a evalua deteriorările. Este important, deoarece informează proprietarul despre ce (dacă există ceva) a fost deteriorat în timpul șederii chiriașului în casă. De asemenea, protejează chiriașul de plata pentru deteriorări deja prezente.

4. Obțineți asigurare de chiriaș după mutare

Nu știți niciodată ce se va întâmpla când vă mutați într-o locuință nouă. Chiar și o proprietate în cea mai sigură parte a orașului poate avea nefericiri neașteptate. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă pregătiți investind într-o asigurare de chiriaș.

În timp ce asigurarea proprietarului ar putea acoperi clădirea în general, probabil nu va acoperi bunurile dvs. specifice. În schimb, veți avea nevoie de o asigurare de chiriaș pentru a vă ajuta să vă înlocuiți bunurile în caz de deteriorare cauzată de apă, incendiu sau furt.

S-ar putea să aveți nevoie și de ea pentru a vă ajuta cu facturile medicale în cazul în care apar răniri în interiorul casei. Pentru mai multe informații despre asigurarea de chiriaș, verificați aici.

5. Configurați plăți automate lunare către proprietar

Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să plătiți chiria târziu sau, mai rău, să uitați să o plătiți în întregime. Dacă proprietarul acceptă plata prin transfer bancar online, vă recomandăm să configurați plăți automate lunare către proprietar. Astfel, nu veți uita niciodată să plătiți chiria și facturile de utilități.

Vă va oferi și un motiv de îngrijorare mai puțină în timpul lunii. Dacă proprietarul nu acceptă plăți automate online și preferă bani trimiși în mod tradițional (prin poștă), pur și simplu configurați notificări în calendar în fiecare lună.

6. Mențineți întreținerea proprietății

Toaleta s-a oprit brusc să funcționeze? Încălzitorul face un zgomot ciudat? Orice ar fi, nu așteptați până când este prea târziu pentru a repara ceva. Dacă un obiect se strică sau se deteriorează în interiorul casei, contactați proprietarul cât mai curând posibil.

De obicei, este responsabilitatea proprietarului să plătească pentru aceste reparații – cu toate că poate fi necesar să găsiți și să vă programați reparatorul să vină la proprietate. După ce obiectul este reparat, asigurați-vă că informați proprietarul.

7. Faceți o curățare profundă a proprietății

Atunci când vă mutați într-o locuință închiriată, vă recomandăm să efectuați o curățare profundă a proprietății la începutul șederii dvs. Ați putea să nu știți cine a locuit în casă înainte să vă mutați. De fapt, nu știți nici ultima dată când a fost curățată temeinic.

Deci, scoateți aspiratorul, ștergeți praful de pe pervazurile ferestrelor și pregătiți-vă cu materialele de curățenie. Începând cu săptămâna întâi, locuirea într-o proprietate igienizată și curată trebuie să fie o prioritate.

8. Discutați cu proprietarul despre regulile privind personalizările

Nu puteți suporta culoarea vopselei de pe peretele dormitorului? Doriți să scăpați de tapetul bunicuței în camera de toaletă? Înainte de a face ceva drastic, ar trebui să discutați cu proprietarul despre orice personalizări doriți să faceți la proprietate.

De fapt, dacă personalizările sunt esențiale pentru dvs., vă recomandăm să discutați despre acest lucru înainte de a semna contractul de închiriere. Mulți proprietari sunt complet de acord ca chiriașii să vopsească pereții, atât timp cât aceștia plătesc pentru repictarea lor după ce se mută.

Poate că proprietarul dumneavoastră este chiar dispus să împartă costurile acestor modificări cosmetice pentru a îmbunătăți proprietatea. Oricare ar fi cazul, chiriașii ar trebui întotdeauna să obțină aprobarea în scris a proprietarului înainte de a face schimbări într-o locuință.

Citește și: Zece sfaturi esențiale pentru scrierea unui anunț publicitar online de succes!

9. Încercați să aveți o relație bună cu proprietarul

Desigur, nu trebuie să fiți cei mai buni prieteni cu proprietarul, dar ar trebui cel puțin să vă străduiți să aveți o relație civilizată și respectuoasă.

Nu numai că aceasta va încuraja comunicarea cu privire la problemele legate de proprietate (citire: cereri de întreținere, etc.), dar și proprietarul va fi mai dispus să lucreze cu dvs. în viitor (adică dacă trebuie să reziliați un contract de închiriere înainte de termen sau să găsiți un subchiriaș pentru o perioadă scurtă de timp).

A avea o relație bună cu proprietarul dvs. poate face diferența în experiența dvs. de închiriere.

MesajeSiUrari.com – sursa ta de inspirație zilnică pentru cele mai frumoase mesaje și urări!

10. Solicitați înapoi depozitul de garanție la mutare

Nu uitați să solicitați înapoi depozitul de garanție la mutare. Deși proprietarii sunt, de obicei, obligați să returneze acest depozit într-un anumit număr de zile (presupunând că nu s-au produs daune la proprietate), deseori uită sau întârzie.

Pentru a accelera procesul, cereți să faceți o trecere a proprietății împreună cu proprietarul înainte de a vă muta. Astfel, puteți evalua orice deteriorare împreună. Dacă proprietarul găsește deteriorări, puteți negocia suma depozitului de pus deoparte pentru reparări.

Deci ați găsit proprietatea de închiriat ideală, ați semnat un contract și sunteți gata să vă mutați. Pentru a vă ușura viitoarea mutare, vă recomandăm să angajați profesioniști pentru a vă ocupa de partea grea. Noroc și mutare plăcută!

10 lucruri obligatorii de făcut atunci când închiriezi o locuință!

Autentificare

Înregistrare

Resetează parola

Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email, vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Membership

Pentru această acțiune este necesar un membru activ, vă rugăm să faceți clic pe butonul de mai jos pentru a vedea planurile disponibile.